Papa Vespa's blog is een blog over het restaureren van een smallframe Vespa en veel meer.


Papa Vespa's blog is a blog about the restoration of a smallframe Vespa and much more.

The best of ... the overhaul - Thanks a million to Luc Pollet for making the compilation.

Harley versus Vespa

Totaal bezoekers sinds maart 2011

Want to follow my blog? Get notified by Email

zaterdag 14 mei 2011

Zumo 210 – 220 of 660 met scala rider solo?


Reeds enige tijd ben ik aan het uitkijken naar een GPS die geschikt is voor onze hobby, "de Vespa". 
Na wat vergelijken ben ik op het volgende uit gekomen.

De beste keuze naar mijn mening is de Garmin, gezien bij de TomTom niet alle accessoires er standaard bij zitten is het maar normaal dat deze goedkoper is. De routes die je kan aanmaken voor TomTom en Garmin verschillen ook van elkaar. Dus niet compatibel met elkaar.

De Garmin Zumo 210 (de nieuwste kleine Zumo), de 220 en 660 kan zoals juist vermeld afgelegde routes weergeven die je kan opslaan voor uitwisseling met andere Zumo’s . Gemakkelijk als je eens een rit wil plannen in clubverband. Er is zelfs software bij om routes op uw computer aan te maken en over te zetten naar uw Zumo. 

 
De Zumo 210-220


Het scherm van de 210 en 220 is wat kleiner dan de 660 maar voor het prijs verschil moet je dit er wel bij nemen.  Op alle Garmin toestellen zit een bevestiging beugel voor de motor als ook voor montage in uw wagen. De voedingskabels voor zowel motor  en wagen zijn ook aanwezig.

Bij de Garmin Zumo 210 en 220 kan je via de scala rider solo (tevens de goedkoopste headset van scala) draadloos via bleutooth de gesproken routebeschrijving beluisteren. Je kan ook uw GSM via bluetooth ontvangen. Toch denk ik dat er een keuze zal moeten gemaakt worden tussen GPS of GSM. Ter gelijker tijd zal men ze met de 210 en 220 niet kunnen ontvangen op de headset.
Aan de andere kant kan de Garmin Zumo 660 dit wel.  De GSM (moet wel bluetooth compatibel zijn) kan gelinkt worden aan de Zumo 660 die deze dan doorstuurt naar de headset.

De Zumo 660


Er zijn verschillende instellingen mogelijk met de scala rider solo erbij. Faden van MP3 muziek wanneer er een telefoon binnen komt is er nog maar één van.

Alle toestellen zijn waterdicht en kunnen dus in alle weersomstandigheden gebruikt worden. Wat niet echt voor de scala rider solo kan gezegd worden. Bij hevig regenweer zal men moeten opletten.
Je ziet dat er tussen de Zumo 210 of 220 en de Zumo 660 wel serieus wat verschillen zitten, waarvan  de prijs er één van is. Niet tegenstaande dat het hart bij het zien van de 660 altijd wat harder zal kloppen…

Meer gegevens omtrent de functionaliteiten van alle toestellen kun je terug vinden op de site van Garmin zelf.
Dit zijn mijn bevindingen door alles eens door te nemen.
De goedkoopste site waar ik ze gevonden heb is de Garmin shop.


Je vindt er tevens de nieuwe Garmin Zumo 210 ook terug, de nieuwste kleine broer van de 660. Vermoedelijk gaat de 220 er uit.
Hopelijk ben je hier wat mee.

Ik kreeg een mail met volgende reactie van Patrick Lewyllie en vond het eigenlijk te goed om achter te laten, hier volgt ze:


Dag Luc

Ik ben hier al lang mee bezig, van heel in het begin toen die spullen nog peperduur waren.  Ik heb al ettelijke routes gemaakt, destijds voor de BMW club, waar Garmin altijd al de norm is geweest. Mijn eerste toestel was nog zwart-wit, met 19MB aan geheugen, je kon er amper 1 provincie tegelijk op downloaden maar het werkte reeds !

Momenteel heb ik ook een Tomtom, omdat ik het verschil wou leren kennen.  Ik gebruik mijn Tomtom in de motorhome (toestel is niet waterdicht).  Zelf vind ik de Garmin filosofie veel beter, Mapsource is stukken krachtiger dan de tools die Tomtom voorstelt, die gebaseerd zijn op Google Earth.  De jongste Mapsource releases kunnen trouwens ook overweg met Google Earth, maar de software is gewoon veel krachtiger.

Er zijn ook een aantal tools die beide systemen uitwisselbaar maken, zodat je .gdb mapsource files bvb op Tomton kan inladen, al blijft het behelpen.

Dus, als ik een raad mag geven, "stick to Garmin", je zal het niet beklagen ! Vooral de routemogelijkheden via Mapsource maken mijns inziens HET verschil.

Nog een tip: DE specialist van Garmin woont in Oedelem, hij heeft jaren geleden van zijn passie zijn beroep gemaakt en runt een winkel in zijn privéhuis: Pieter Declerck is zijn naam, en http://www.gpscenter.be zijn website.  Echt de moeite om met Pieter in contact te komen !!!
Vr grtn,
Patrick Lewyllie

Bedankt voor uw inbreng in dit artikeltje over de Zumo, Patrick.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten